Πώς να προλάβετε τους τραυματισμούς από την πιο έντονη καλοκαιρινή δραστηριότητα

Το καλοκαίρι είναι εποχή διασκέδασης και ψυχαγωγίας εκτός σπιτιού. Μια ευκαιρία να απολαύσουμε τον ήλιο, τη θάλασσα και τη φύση. Ο καιρός προσφέρεται για να είμαστε πιο ενεργητικοί και να κάνουμε εξορμήσεις.
Αυτή όμως η δραστηριότητα, μας εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο για τραυματισμούς, από παραπατήματα ή πτώσεις. Τα καλά νέα είναι ότι αυτοί οι τραυματισμοί, μπορούν εύκολα να προληφθούν.

Ασφαλές και Διασκεδαστικό Καλοκαίρι
Για να αποφύγετε τους τραυματισμούς, απολαμβάνοντας ένα ασφαλές και διασκεδαστικό καλοκαίρι, δεν έχετε παρά να λάβετε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές:

1. Να Φοράτε Προστατευτικό Εξοπλισμό
Όταν παίρνετε μέρος σε αθλήματα που εμπεριέχουν σωματική επαφή, είναι σημαντικό να φοράτε προστατευτικό εξοπλισμό, κατάλληλο για το συγκεκριμένο άθλημα. Για παράδειγμα, το κράνος, τα γάντια, τα ενδεδειγμένα παπούτσια (αναλόγως το άθλημα ή τη δραστηριότητα), μπορεί να προλάβουν τον τραυματισμό, ιδιαιτέρως στα παιδιά που είναι πιο επιρρεπή σε τραυματισμούς όπως, γρατσουνιές, μελανιές, ρήξεις συνδέσμων, ακόμη και σπάσιμο οστών.

2. Να Κάνετε Ασκήσεις Stretching
Αν οι μύες σας έχουν χάσει τη φόρμα τους από την παρατεταμένη αδράνεια του χειμώνα, είναι σημαντικό να πάρετε τα μέτρα σας για να αποφύγετε ρήξη μυών και συνδέσμων. Τεντώνοντας τους μύες και ζεσταίνοντάς τους επαρκώς πριν και μετά την άσκηση, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του μυικού πόνου και του πόνου των αρθρώσεων.

3. Να Διατηρείτε Σωστή Στάση Σώματος
Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε εξοπλισμό. Να προσέχετε δηλαδή πως σκύβετε (στάση σώματος) και πως κουβαλάτε τα εργαλεία σας. Αν για παράδειγμα ασχολείστε με την κηπουρική, να προτιμάτε να μεταφέρετε τα εργαλεία σας με τροχήλατο μέσο.

4. Να Ενισχύετε τον Κορμό σας
Οι μύες του κορμού αναφέρονται στους κοιλιακούς και σε αυτούς που υπάρχουν στο κάτω μέρος της πλάτης. Ασκήσεις, όπως οι άρσεις ποδιών, οι κοιλιακοί και οι απλές περιστροφικές κινήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να ενδυναμώσετε τους μύες της πλάτης και της κοιλιάς. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των τραυματισμών.

Το Καλύτερο Καλοκαίρι της Ζωής σας
Απολαύστε το καλοκαίρι με πρόληψη και ασφάλεια. Αν χρειάζεστε συμβουλές για το είδος των ασκήσεων που ενδείκνυται να ακολουθήσετε ή εξατομικευμένο πρόγραμμα ασκήσεων, η Physionow είναι στη διάθεσή σας. Για οποιαδήποτε φυσικοθεραπευτική συμβουλή, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Σαμαράς Μιχάλης
Φυσικοθεραπευτής

Κλείστε ραντεβού ή εκδηλώστε ενδιαφέρον για επικοινωνία