Ποιές παθήσεις αντιμετωπίζει η Φυσικοθεραπεία;

Η Φυσικοθεραπεία είναι η θεραπευτική προσέγγιση που βασίζεται στα φυσικά μέσα (κίνηση, φως, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, θερμότητα, ψυχρότητα κ.λπ.) και σε τεχνολογικά εργαλεία, που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς. Η Φυσικοθεραπεία έχει εφαρμογή σε ασθενείς όλων των ιατρικών ειδικοτήτων (Ορθοπεδική, Νευρολογία, Γενική Χειρουργική, Νευροχειρουργική, Καρδιοχειρουργική, Παιδιατρική, Πνευμονολογία, Παιδιατρική, Ουρολογία, Γηριατρική, Ενδοκρινολογία κ.λπ.) και έχει στόχο την ανάπτυξη, διατήρηση και αποκατάσταση της κίνησης και της λειτουργικότητας, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η Φυσικοθεραπεία εφαρμόζεται αποκλειστικά από Πτυχιούχους Φυσικοθεραπευτές. Ο Φυσικοθεραπευτής έχει άριστη γνώση της ανατομίας, της φυσιολογίας, της κινησιολογίας και της εμβιομηχανικής του ανθρώπινου σώματος και μπορεί να αξιολογήσει τα μηχανικά αίτια που προκαλούν τον πόνο ή την κινητική δυσλειτουργία, και να παρέμβει θεραπευτικά σε μια σειρά από παθήσεις.

Ποιές Παθήσεις αντιμετωπίζει η Φυσικοθεραπεία;

Η Φυσικοθεραπεία βρίσκει εφαρμογή στο σύνολο σχεδόν των παθήσεων που προκαλούν πόνο και κινητική δυσλειτουργία. Η φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση μπορεί να έχει εφαρμογή είτε ανεξάρτητα, είτε παράλληλα με τη θεραπευτική εφαρμογή άλλων ιατρικών ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα, η φυσικοθεραπεία εφαρμόζεται σε:

  • Ορθοπεδικές Παθήσεις: (Οστεοαρθρίτιδες, Οσφυαλγία – Ισχιαλγία, Δισκοπάθεια, Σπονδυλόλυση – Σπονδυλολίσθηση, Οστεοπόρωση, Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα, Τενοντίτιδα κ.ά.)

  • Αθλητικές Κακώσεις: (Θλάση, Διάστρεμμα, Σύνδρομο Κοιλιακών, Ρήξη Χιαστών, Κακώσεις Μηνίσκου, Σύνδρομο Λαγονοκημιαίας Ταινίας, Σύνδρομο Απιοειδούς Μυός, Σύνδρομο Υπέρχρησης κ.ά.)

  • Νευρολογικές Παθήσεις: (Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Νόσος του Πάρκινσον, Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις, Ημιπληγίες, Παραπληγίες κ.ά.)

  • Ρευματολογικές Παθήσεις: (Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, Ρευματοπάθειες, Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα, Ινομυαλγία, Αλγοδυστροφία, Αυτοάνοσα Νοσήματα κ.ά)

  • Αναπνευστικές Παθήσεις: (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, Κυστική Ίνωση, Νευρομυικές Παθήσεις, Βρογχικό Άσθμα κ.ά)

 

Μιχάλης Σαμαράς

Φυσικοθεραπευτής

Σαμαράς Μιχάλης
Φυσικοθεραπευτής

Κλείστε ραντεβού ή εκδηλώστε ενδιαφέρον για επικοινωνία

Χρησιμοποιούμε Cookies για την καλύτερη περιήγησή σας.. Περισσότερα
ΑΠΟΡΡΙΨΗΑΠΟΔΟΧΗ