Αθλητική Μάλαξη

Η αθλητική μάλαξη είναι ένα είδος θεραπευτικού μασάζ που απευθύνεται σε αθλητές – επαγγελματίες και μη – και γενικότερα σε άτομα που ασκούνται. Τα είδη αθλητικής μάλαξης που έχουν καθιερωθεί είναι τέσσερα: Η μάλαξη Συντήρησης, η μάλαξη Προετοιμασίας, μάλαξη Αποκατάστασης και η Μεσο-αγωνιστική μάλαξη. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην αθλητική μάλαξη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στη διαχείριση οξέων και χρόνιων τραυματισμών, στη μείωση της έντασης του μυϊκού σπασμού και της αίσθησης του πόνου στους τραυματισμένους-υπερφορτισμένους μυς, καθώς και στην επούλωση και τη δημιουργία νέων, ισχυρών και ελαστικών ιστών.

  1. Μάλαξη Συντήρησης

Η μάλαξη συντήρησης έχει ως στόχο τη διατήρηση και βελτίωση του εύρους της κίνησης και την ευελιξία των μυών. Είναι ένα τακτικό πρόγραμμα που βασίζεται στην κατανόηση της ανατομίας των μυών που κινδυνεύουν περισσότερο να υποστούν υπερφόρτιση ή τραυματισμό. Συνήθως, πρόκειται για συγκεκριμένες ομάδες μυών που χρησιμοποιούνται σε κάποιο συγκεκριμένο άθλημα.

  1. Μάλαξη Προετοιμασίας

Η μάλαξη προετοιμασίας ή προ-αγωνιστική (Pre event) έχει ως στόχο την πρόληψη τραυματισμών. Χρησιμοποιείται συμπληρωματικά στην προθέρμανση του αθλητή για να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος, να μειώσει την ένταση στους μύες και να αυξήσει την ελαστικότητά τους, και να βελτιώσει την ψυχολογία του αγωνιζόμενου. Η μάλαξη προετοιμασίας μπορεί να είναι χαλαρωτική ή τονωτική, και επιπλέον, βοηθάει στο να αποκτήσει ο αθλητής μεγαλύτερη συνειδητότητα του σώματος και της φυσικής του κατάστασης. Με τον τρόπο αυτό ο αθλητής βοηθιέται στο να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση κατά την εκτέλεση των κινήσεων του αγωνίσματός του.

  1. Μεσο-αγωνιστική Μάλαξη

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για διαφορετικό είδος μάλαξης. Η μεσο-αγωνιστική (Intercompetition) μάλαξη χρησιμοποιείται ενδιάμεσα από έναν αγώνα – π.χ μαραθώνιος, ποδόσφαιρο, δέκαθλο κ.ά – για να προσφερθεί ένα πολύ σύντομο μασάζ για την ανάκτηση ενέργειας και αντοχής του αθλητή.

  1. Μάλαξη Αποκατάστασης

Με τη μάλαξη αποκατάστασης ή μετα-αγωνιστική (Post Event) επιτυγχάνεται η επιτάχυνση του χρόνου αποθεραπείας του αθλητή. Το σώμα βοηθιέται να επανέλθει γρήγορα στη φυσιολογική του κατάσταση, μειώνονται οι μυϊκοί σπασμοί και τα συμπτώματα πόνου ή/και «πιασίματος», διευκολύνεται ο μεταβολισμός και καθαρίζουν οι μυς από το γαλατικό οξύ και άλλα απόβλητα.

Η Physionow εφαρμόζει τις καταλληλότερες τεχνικές φυσικοθεραπείας σε συνδυασμό με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, παρεμβαίνοντας στην πάσχουσα περιοχή άμεσα και αποτελεσματικά.
Με τις υπηρεσίες κατ’ οίκον φυσικοθεραπείας Physionow εξασφαλίζετε κλινική θεραπεία υψηλών προδιαγραφών, στο σπίτι σας.

Physionow, κατ’ οίκον φυσικοθεραπεία στην Αθήνα. Επικοινωνία: 6938998446

Κλείστε ραντεβού ή εκδηλώστε ενδιαφέρον για επικοινωνία