Υπερμαραθώνιος 5 ημερών: Μια υπερπροσπάθεια στην οποία βρεθήκαμε αρωγοί, διεκδικώντας κοινωνική ισότητα για τα άτομα με αναπηρία!

Στις 5/12 ξεκίνησε από την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα από την Ακρόπολη υπερμαραθώνιος 5 ημερών, που είχε σκοπό να καλύψει 550 χλμ, μέχρι τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

Ο υπερμαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στα άτομα με αναπηρία και στον αγώνα τους για μια καλύτερη καθημερινότητα. Χορηγός στην προσπάθειά τους ήταν και το κινητό φυσικοθεραπευτήριο της Physionow, το οποίο με υπεύθυνο τον φυσικοθεραπευτή Μιχάλη Σαμαρά, συνόδευσε τον μαραθωνοδρόμο καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος.

Ο δρομέας φτάνοντας μέχρι το 424ο χλμ, κατάφερε να απηχήσει το μήνυμα σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σε Ελλάδα και Κύπρο.  136 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, ωστόσο, η υπερπροσπάθεια -δεδομένου ότι έτρεχε επί 4 ημέρες-, τού προκάλεσε  θλάση στον δεξιό οπίσθιο μηριαίο μυ.

Ο φυσικοθεραπευτής Μιχάλης Σαμαράς, ο οποίος στήριζε τον δρομέα με την κινητή μονάδα, επί 24ώρου βάσεως, με τον υπεύθυνο αποκατάστασης Θάνο Τάντη, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια αποκατάστασης του τραύματος, ωστόσο για προληπτικούς λόγους, και έπειτα από επικοινωνία με τον ορθοπεδικό κ. Γεώργιο Ποθητάκη, αποφασίστηκε η διακοπή του μαραθωνίου.

Ο τερματισμός στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε ούτως ή άλλως, βέβαια, καθώς στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση της πολιτείας και η εξοικείωση των πολιτών με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητά τους.

Ο δρομέας έτρεξε συμβολικά τα τελευταία 10 χλμ, φτάνοντας στο Λευκό Πύργο, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υπό την παρουσία επισήμων και δημοσιογράφων, στην οποία συμμετείχαν εγκάρδια όλοι οι συντελεστές, αλλά και διερχόμενοι δημότες της πόλης που αγκάλιασαν το εγχείρημα συμμετέχοντας στον επιτόπιο εορτασμό του.

 

Με τον Δημήτρη Kαρυπίδη, Παραολυμπιονίκη Κολύμβησης

Με τον Στέλιο Σέκερη, Παραολυμπιονίκη Πρωταθλητή Κολύμβησης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με τους διοργανωτές: Μιχάλη Παπαδόπουλο & Σωτήρη Αραμπατζή

Με τη Βίκυ Γρηγορίου, Ζωγράφο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με τον Μαραθωνοδρόμο, Σωτήρη Σωτηρίου

Με τον Θανάση Ταντή, Εναλλακτικό Θεραπευτή

Σαμαράς Μιχάλης
Φυσικοθεραπευτής

Κλείστε ραντεβού ή εκδηλώστε ενδιαφέρον για επικοινωνία

Χρησιμοποιούμε Cookies για την καλύτερη περιήγησή σας.. Περισσότερα
ΑΠΟΡΡΙΨΗΑΠΟΔΟΧΗ